Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας

 

 

Η δράση αφορά σε ανέργους νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών, και συγκεκριμένα σε άτομα που έχουν γεννηθεί από 1.1.1990 έως 31.12.1996.

 

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας

 

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 12.000 άνεργοι, εκ των οποίων 3.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ / ΤΕΙ και 9.000 απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Εκπαιδευτικό επίδομα:

• 2.410€ για απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ 
• 2.240€ για απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Για τους απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ η δράση περιλαμβάνει :

• Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών
• Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα διάρκειας 420 ωρών σε 2 φάσεις (`α και `β φάση), που στο σύνολό της δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
• Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Γα τους απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η δράση περιλαμβάνει:

• Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών
• Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα διάρκειας 380 ωρών σε 2 φάσεις (`α και `β φάση), που στο σύνολό της δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
• Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 27210 24174 ή στείλτε μας e-mail στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

Copyright © 2022 ΕΤΑΠ Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.